UREA

Ureum (in het Engels: urea) komt voor in alle vloeistoffen en weefsels van het lichaam en is een belangrijke natuurlijke vochtinbrengende factor (NMF) van de huid. De concentratie van ureum in de huid neemt af bij het ouder worden. Ureum kan ook buiten het lichaam worden verkregen via een chemisch proces, het is dan niet toxisch en hypoallergeen, en wordt veelvuldig toegepast in cosmetische producten. Ureum bindt water in de opperhuid en verbetert zodoende de hydratatie en veerkracht van de huid. Het heeft een verzachtende en vochtinbrengende werking bij eeltvorming. De werking van ureum is afhankelijk van de concentratie in een huidverzorgingsproduct:

  • 2-5% – waarneembare hydratatie
  • 5-10% – optimale hydratatie, vergemakkelijkt het binden van water in de huid
  • 10% en meer – intensievere keratolitische (exfoliërende) werking