Een maat kiezen

Of een absorberend product voldoet aan de persoonlijke behoefte is niet alleen afhankelijk van het soort product, zoals incontinentieverband, anatomisch gevormd inlegverband, slips of pants, maar ook van de maat van het product.

Slecht passende incontinentieproducten hebben invloed op de huidconditie en de kosten.

Incontinentieslips en pants die te klein zijn schuren tegen de huid en kunnen huidirritaties of wondjes veroorzaken op de heupen en in de liezen. Vooral bij bedlegerige mensen kan dit leiden tot wonden die moeilijk te behandelen zijn.

Incontinentieslips en pants die te groot zijn sluiten niet goed aan op het lichaam, wat lekkages tot gevolg heeft. Een te grote maat is niet comfortabel voor de gebruiker en leidt bovendien tot extra verschonen van kleding en beddengoed.

Vaak wordt er voor een grotere maat incontinentieslip of pants gekozen, omdat men denkt dat het absorptievermogen groter is. Dit klopt niet, want de maat heeft alleen betrekking op de omvang van het product. Als er een product nodig is dat een grotere hoeveelheid vocht kan opnemen, dan moet er een product worden gekozen met een hogere absorptie, dat goed aansluit op het lichaam.

Een goed aansluitend incontinentieproduct zorgt voor:

  • meer draagcomfort
  • minder lekkages
  • geen extra verschoningen van kleding en beddengoed

Hoe kies je de juiste maat?

Dat is eenvoudig. Voor anatomisch gevormd inlegverband en incontinentieverband kies je een product aan de hand van het vereiste absorptievermogen. Voor de half open en gesloten systemen kies je een product met behulp van de calculator.

De calculator combineert drie gegevens voor de juiste maat.

  1. Kies een productcategorie
  2. Bepaal de tailleomvang
  3. Bepaal de heupomvang

Je kunt ook het schema gebruiken dat op alle verpakkingen van de Seni absorberende producten staat.

maat calculator

Meet taille- en heupomvang met een meetlint.

taille

heupen

Selecteer dan een productcategorie voor jezelf / voor degene die jij verzorgt :

incontinentiepants incontinentieslips seni optima