Oorzaken UI bij vrouwen

De meest voorkomende oorzaken van urine-incontinentie zijn:

  • baarmoederverzakking
  • overbelasting van de bekkenbodemspieren, door bijv. obesitas, zwangerschap of meerdere bevallingen
  • menopauze
  • blaasontsteking
  • hormonale disbalans

Zorg goed voor jezelf!

Het functioneren van de urinewegen is afhankelijk van meerdere factoren. Een stoornis in één van de factoren kan de werking van de andere beïnvloeden. Als incontinentie het gevolg is van verzwakte bekkenbodemspieren, dan kunt u hier zelf wat aan doen door spierversterkende oefeningen uit te voeren, zoals kegeloefeningen.

Dit geeft vaak een positief resultaat in korte tijd. Wij hebben een aantal eenvoudige oefeningen uitgezocht, die overal kunnen worden uitgevoerd.

Ga naar de huisarts!

De meest voorkomende vorm van incontinentie bij vrouwen is lichte incontinentie. Lichte incontinentie moet, net als de andere vormen, ook worden behandeld. Het is namelijk mogelijk dat het probleem verergert wanneer het wordt genegeerd. Ga daarom naar de huisarts, zodat kan worden vastgesteld wat de oorzaak is en hoe het kan worden behandeld.

Meestal volstaat een farmacologische behandeling, maar in sommige gevallen kan een chirurgische ingreep nodig zijn. Lees wat de beste manier is om een doktersbezoek voor te bereiden en waarom het beter is om Seni Lady incontinentieverband te gebruiken in plaats van maandverband.