San Seni & Seni V

Opgelet! Gebruik fixatieslips voor een goede bevestiging van inlegverband met anatomische pasvorm. Activeer het inlegverband vóór gebruik.

Inlegverband met anatomische pasvorm aanbrengen in staande positie, met of zonder hulp van een zorgverlener

san_seni_stojka.jpg

Trek de fixatieslip naar beneden tot halverwege de bovenbenen. Zorg dat het inlegverband eerst is geactiveerd. Haal het dan tussen de benen door met de absorptiezijde omhoog. Plaats het brede gedeelte aan de achterkant van het lichaam en het smalle gedeelte aan de voorkant.

Tip voor de zorgverlener: het inlegverband kan via de voor- of achterkant worden bevestigd. Kies, afhankelijk van de situatie, de methode die de rug het minst belast. Zorg dat de hulpvrager ergens op kan leunen, zoals een kastje of wastafel. Hij of zij kan helpen bij de bevestiging van het inlegverband door het tegen de buik vast te houden.

Sluit het inlegverband goed aan op het lichaam, aan de voor- en achterkant en in het kruis. Trek de fixatieslip omhoog en houd daarbij het inlegverband op de plaats.

Tip voor de zorgverlener: zorg ervoor dat de vochtigheidsindicator aansluit op de wervelkolom.

Na het optrekken van de fixatieslip moet het inlegverband goed aansluiten, de randjes mogen niet omgevouwen zijn. Na gebruik oprollen en in een afvalemmer werpen. Niet door het toilet spoelen.

Inlegverband met anatomische pasvorm aanbrengen bij een liggend persoon

Ga bij de rand van het bed staan en trek de fixatieslip naar beneden tot halverwege de bovenbenen. Buig de knie van één been.

Tip: sta je aan de kant van de rechterhand van de zorgvrager, buig dan het linkerbeen. Sta je aan de kant van de linkerhand, buig dan het rechterbeen. Activeer het product eerst.

Draai de persoon op de zij en plaats het inlegverband tussen de benen met de absorptiezijde omhoog. Het brede gedeelte van het inlegverband hoort aan de achterkant van het lichaam en het smalle gedeelte aan de voorkant.

Tip: het inlegverband kan via de voor- of achterkant worden bevestigd. Kies, afhankelijk van de situatie, de methode die de rug het minst belast.

Vouw het inlegverband goed uit aan de achterkant. Zorg ervoor dat de vochtigheidsindicator aansluit op de wervelkolom. Trek vervolgens de fixatieslip aan de achterkant omhoog. Vouw dan het inlegverband aan de voorkant goed uit en zorg dat het aansluit in het kruis. Draai de persoon op de rug en trek de fixatieslip helemaal op door voorzichtig de heupen een stukje omhoog te brengen. Na gebruik het inlegverband oprollen en in een afvalemmer werpen. Niet door het toilet spoelen.