Super Seni

Opgelet! Incontinentieslip activeren voor gebruik.

Incontinentieslip aanbrengen in staande positie, met of zonder hulp van een zorgverlener

super_seni_stojka.jpg

Haal de geactiveerde slip tussen de benen door en zorg ervoor dat de slip een kom vormt.

Tip voor de verzorger: de incontinentieslip kan via de voor- of achterkant worden bevestigd. Kies, afhankelijk van de situatie, de methode die de rug het minst belast.

Laat de slip goed aansluiten op het lichaam, aan de voor- en achterkant en in het kruis.

Tip voor de verzorger: zorg ervoor dat de vochtigheidsindicator aansluit op de wervelkolom. De zorgvrager kan helpen bij de bevestiging van de slip door deze tegen de buik vast te houden.

Gebruik de elastische combi-tape sluitingen om de slip vast te maken. Eerst de onderste sluitingen dichtplakken, een beetje schuin omhoog. Vervolgens de bovenste sluitingen dichtplakken, goed passend op de heupen. Zorg dat de slip goed aansluit op het lichaam, de randjes niet naar binnen zijn gevouwen en de slip niet tegen het lichaam schuurt. Na gebruik oprollen en in een afvalemmer werpen. Niet door het toilet spoelen.

Incontinentieslip aanbrengen bij een liggend persoon

super_seni_lezy.jpg

Ga bij de rand van het bed staan en buig de knie van één been.

Tip: sta je aan de kant van de rechterhand van de zorgvrager, buig dan het linkerbeen. Sta je aan de kant van de linkerhand, buig dan het rechterbeen.

Activeer het product eerst. Draai de persoon op de zij en plaats de incontinentieslip onder hem of haar.

Tip: vergeet niet de vleugels van de slip, die over de heupen komen, uit te vouwen. Hieraan kan de slip onder de persoon door worden getrokken, na hem of haar op de rug te hebben geplaatst. Zorg ervoor dat de vochtigheidsindicator aansluit op de wervelkolom.

Draai de persoon op de rug met de benen gestrekt en trek aan de uitgevouwen vleugels van de slip. Vouw de voorkant van de slip goed uit, zodat deze aansluit in het kruis. Gebruik de elastische combi-tape sluitingen om de slip vast te maken. Eerst de onderste sluitingen dichtplakken, een beetje schuin omhoog. Vervolgens de bovenste sluitingen dichtplakken, goed passend op de heupen. Zorg dat de slip goed aansluit op het lichaam, de randjes niet naar binnen zijn gevouwen en de slip niet tegen het lichaam schuurt. Na gebruik oprollen en in een afvalemmer werpen. Niet door het toilet spoelen.