VOCHTIGHEIDSINDICATOR

Een vochtigheidsindicator is een eenvoudige maar zeer effectieve toepassing op producten voor matige en zware incontinentie, waarmee kan worden gecontroleerd of een product al verzadigd is of niet. Het is vooral handig voor zorgverleners. Zij kunnen controleren of een product moet worden verschoond zonder het te hoeven openen.

Hoe ziet een vochtigheidsindicator eruit?

Een vochtigheidsindicator is zichtbaar aan de buitenkant van een incontinentieprodcuct, onder het gedeelte van de absorptiekern. Bij de Seni producten komt de indicator in twee vormen voor:

  • gele strips
  • print met cijfers en letters

Sommige incontinentieproducten hebben een dubbele vochtigheidsindicator.

Werking van de vochtigheidsindicator

De gele strips veranderen naar blauwgroen en de print vervaagt wanneer ze in aanraking komen met vocht binnenin een incontinentieproduct. De verkleuring of vervaging vindt plaats over een lengte van 50-80% van het product. Hiermee wordt aangegeven dat het product moet worden verschoond. Zowel de strip als de print zitten aan de binnenkant van een product, maar zijn zichtbaar aan de buitenkant. De indicator geeft daardoor niet af op het beddengoed of de kleding.

Extra functie

De vochtigheidsindicator in de vorm van een print met cijfers en letters heeft nog een andere functie. Het geeft niet alleen aan wanneer er moet worden verschoond, maar er is ook informatie in gecodeerd: de naam van het product, de maat, datum en tijdstip van productie. Deze gegevens zijn belangrijk als je met de producent contact wil opnemen over een product.