Oorzaken UI bij mannen

De meest voorkomende oorzaken van urine-incontinentie zijn:

  • te grote druk op de blaas, door overgewicht of een sedentaire levensstijl
  • urineweg infectie
  • gebruik van diuretica
  • andropauze
  • chirurgische ingreep

Zorg goed voor jezelf!

Het functioneren van de urinewegen is afhankelijk van meerdere factoren. Een stoornis in één van de factoren kan de werking van de andere beïnvloeden. Als incontinentie het gevolg is van verzwakte bekkenbodemspieren, dan kunt u hier zelf wat aan doen door spierversterkende oefeningen uit te voeren, zoals de kegeloefeningen. Dit geeft vaak een positief resultaat in korte tijd.

Ga naar de huisarts!

De meest voorkomende vorm van incontinentie bij mannen is lichte incontinentie. Lichte incontinentie moet, net als de andere vormen, ook worden behandeld. Het is namelijk mogelijk dat het probleem verergert wanneer het wordt genegeerd.

Ga daarom naar de huisarts, zodat kan worden vastgesteld wat de oorzaak is en hoe het kan worden behandeld. Mannen die ouder zijn dan vijftig hebben een verhoogde kans op prostaataandoeningen. Ongecontroleerd urineverlies kan een aanwijzing zijn dat er iets aan de hand is met de lagere urinewegen. Meestal volstaat een farmacologische behandeling, maar in sommige gevallen kan een chirurgische ingreep nodig zijn. Lees wat de beste manier is om een doktersbezoek voor te bereiden en ontdek de voordelen van Seni Man incontinentieverband, dat optimale bescherming biedt.

Bekijk ook de informatie over andropauze en prostaatproblemen, de meest voorkomende oorzaken van ongecontroleerd urineverlies bij mannen.